9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,97 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi

Evlerin amortisman süresinin 8 yıla kadar gerilediğini söyleyen Timur, “Bodrum’da son bir yılda kiralar yüzde 40’tan fazla arttı. Biz de projelerimizde kiralama yapıyoruz. Mesela projelerimizde yer alan 3+1 konutları geçen yıl aylık 60 bin TL’ye kiraya verirken şimdi 80-85 bin TL’ye çıktı. Rakamı daha da yukarıya taşıyan, 110-120 bin TL isteyen mülk sahibi var. Buna bağlı olarak da bölgede amortisman süreleri 8 yıla kadar geriledi. İstanbul’da bu süre 20-25 yıl. Bodrum sadece yazlık alınan yer olmaktan çıktı, iyi bir yatırım adresi haline geldi” açıklamasında bulundu. 

Erden Timur, Nef’in yapımı devam eden projeleri ve yeni yatırımlarıyla ilgili konuştu. Bodrum’da 2.8 milyar TL'lik 3 projeleri olduğunu söyleyen Timur, bu projeleri, ‘Nef Reserve Gölköy’, ‘Nef Reserve Yalıkavak’ ve ‘Nef Reserve Hebil’ olarak açıkladı. Timur, “Bodrum’da bugüne kadar 1 milyar 222 milyon liralık satışımız oldu. Yaklaşık 2.5 milyar liralık daha satış değerimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

4 projede tapu teslim ‘imarlı arsa’ satıklarını söyleyen Timur, gayrimenkule yatırımı kolaylaştıran bu modelle yeni projeler başlayacaklarının sinyallerini verdi. Pandemiyle beraber arsa alıp kendi evini yapanların sayısının arttığından bahseden Timur, “Tüketicilerin bir taraftan yatırım olarak kullanırken, bir taraftan da doğayla tanışma ya da ona geri dönme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir proje geliştiriyoruz. Türkiye’deki birçok noktada Nef Arsa projesi olacak” şeklinde konuştu.

Konut projelerini hızlandıracaklarını söyleyen Timur, şu ifadeleri kullandı: “Yatırımlarımızın yüzde 90’ını arsa satın alması ile yapacağız. Birkaç arsa satın aldık. Sapanca’da 600 milyon lira yatırım değerindeki projemizde 100 villa tamamlanmak üzere. Proje içinde aynı zamanda 80 rezidans ve bir otel yer alacak. İzmir’de de bir arsa satın alarak ilk defa İstanbul dışında bir iş geliştirme ofisi kurduk. Amacımız İzmir’de de düşük katlı, bahçeli konutların yer aldığı doğal köyler oluşturmak.”

Timur, Sapanca projesi dışında, hali hazırda 180 milyon liralık projeleri olduklarını, 2021 yılında 780 milyon liralık yatırım yapacaklarını ifade etti. 

Bu zamana kadar 5’i yurtdışında toplam 38 proje ve 4 arsa projesi ürettiklerini ve toplam 32 milyar 440 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Erden Timur, “2020 yıl ciromuz 1 milyar 52 milyon TL. 2021 hedefimiz ise 1 milyar 400 milyon lira” dedi.

Konut fabrikası kuracak

Nef’in pandeminin ardından başlayacağı yeni iş modelleriyle ilgili konuşan Timur, “Konutları fabrikada üretip yerine taşıyacağız. Bir bakıma ev üretim fabrikası kuracağız. Bu konuda ürün ve üretim Ar-Ge çalışmalarımız 4 yıldır devam ediyor. Endüstriyel üretim çok daha faydalı ve doğaya saygılı. Bu yöntem konut fiyatlarının yurtdışında yüzde 50 düşmesini sağlayacak. Türkiye’de ise ölçek ekonomisi oluşursa fiyatlar yüzde 20-30 düşer. Çekmeköy’de yer alan projemizde bir bloğu bu yöntem ile yaptık. Bu modelle üretime yurtdışında başlayacağız, yaklaşık 2 yıl gibi bir süre sonra Türkiye için de planlıyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun