9.524,80 TRY BIST 100 BIST 100
4,52 CNY CNY CNY
34,72 EUR EUR EUR
32,51 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
86,95 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,48 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
34,65 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
116,41 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.488,33 TRY Altın(gr) Altın(gr)

7 yeni sürdürülebilir ve şık otel

Brezilya'dan Mozambik'e kadar, bu lüks oteller tamamen çevreye duyarlı bir yaklaşım benimsiyor.

7 yeni sürdürülebilir ve şık otel

"Eko" veya "sürdürülebilir" olan herhangi bir şeyin düşük bütçeli olması gerektiğine dair bir algı var, ama aslında tam tersi. Pandemiden önce, seyahat endüstrisi daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerleyen birkaç sektörden biriydi. Otel geliştiricileri, tek kullanımlık plastiği yasaklamak gibi basit girişimlerin ötesine geçerek, sürdürülebilir lüks bir mülk oluşturmanın ekstra maliyetlerini bir yatırım olarak değerlendirmeye başladılar. Bunun yerine, sürdürülebilirliği başlangıçtan itibaren uygulayabilecekleri yollara odaklandılar.

Geçtiğimiz yıl süren kapatmalar ve seyahat yasakları, seyahat endüstrisinin çevre üzerindeki etkisini ortaya çıkardı ve karbon emisyonları 2020'de küresel olarak %7 düştü. Booking.com'dan alınan son verilere göre, tüketicilerin %70'inin sürdürülebilir uygulamalar uyguladığını bildikleri bir konaklama yeri rezervasyonu yapma olasılığı yüksektir. Lüks alandaki sürdürülebilir otellerin simyası sayesinde gezginler, sürdürülebilirlik için lüksten ödün vermeniz gerekmediğini çabucak fark ediyorlar. Sürdürülebilir oteller birçok yönden yüksek tasarımla el ele gider. Tamamen güneş enerjisiyle çalışan otellerden yerel mimari kullanılarak inşa edilen diğerlerine kadar lüks tasarım otelleri, lüks bir deneyimin tipik olarak sağladığı tüm konforlardan ödün vermeden, konaklama alanında daha sürdürülebilir bir geleceğin yolunu açıyor.

Aşağıda bu yıl açılmış veya açılışı yapılacak en iyi yedi otel yer alıyor.

Casa di Langa, İtalya: Haziran 2021'de açılıyor

İtalya'nın Piedmont bölgesindeki yeni Casa di Langa, sürdürülebilirlik yoluyla lüks için yeni bir standart oluşturuyor. 100 dönümlük çalışan üzüm bağları ve inişli çıkışlı tepelerin arasında yer alan 39 odalı tesiste, tümü geleneksel Piedmontese tasarımını sürdürülebilir uygulamalarla birleştiren bir bar, restoran ve spa bulunmaktadır. Projede birlikte çalışan Milano merkezli tasarım firmaları GaS Studio ve Parisotto + Formenton Architetti, hem konuklar hem de çevre için lüks olan bir mülk yaratmaya çalıştı. Ekip, hem mimari hem de tasarıma sürdürülebilir bir yaklaşımı dikkatlice dahil etti. Krause Group'un başkanı ve CEO'su Kyle Krause “Casa di Langa,% 100 sürdürülebilir enerji üzerinde çalışmaya kararlıdır. Bu nedenle oteli jeotermal ısıtma ve soğutma ile tasarladık, yerinde güneş panelleri kurduk ve yenilenebilir sertifikalı şebeke elektriği için fazladan ödeme yaptık” dedi.

Habitas Bacalar, Meksika: Temmuz 2021'de açılıyor

Meksika’daki Bacalar Gölü’nde yer alan Habitas Bacalar’ın, lagün manzaralı 35 kabanadan, açık hava mutfaklı bir restorandan ve Maya spasından oluşan eko-sürdürülebilir bir vaha olarak bu Temmuz ayında açılması planlanıyor. Markanın yenilikçi modüler yapısına sadık kalarak ve çevresel etkilerini ve karbon ayak izini en aza indirgeme çabasıyla odalar, kendi yerel ekipleri tarafından tasarlandı ve daha sonra yalnızca sürdürülebilir malzemeler kullanılarak yerinde teslim ve monte edildi. Kurucu ve CEO Oliver Ripley “Biyoçeşitlilik, orman ve Bacalar lagünü ile harmanlanan mimari ile mülkün bir başka önemli ayağıdır” dedi. Bacalar Gölü üzerine inşa edilen ilk konaklama grubu olarak, onu korumak için ek bir sorumluluk vardı. o Habitas Bacalar, lagünün ve eşsiz biyolojik çeşitliliğinin yönetimi ve korunması için sağlam bilgiler sağlayan bir çevre ve su kalitesi vatandaş bilim projesi için güçlerini birleştirmek üzere yerel bir kuruluşla ortaklık yapacak.

Habitas AlUla, Suudi Arabistan: Eylül 2021'de açılıyor

Suudi Arabistan'ın izole ve geniş çöl bölgesi AlUla, geçtiğimiz birkaç yılda sanat ve müzik etkinlikleri için bir zemin oluştururken, Habitas, yoga güvertesi, sağlıklı yaşam merkezi, restoran ve havuz içeren 100 odalı bir mülkle açılan ilk lüks otel grubu olacak. Habitas’ın misyonunun özü sürdürülebilir konaklamadır Diğer mülkleri gibi, Habitas AlUla da sadece organik malzemelerle modüler bir inşaat planı kullanılarak inşa edilecek ve gücün çoğu güneş panellerinden sağlanacak. Konuklar ayrıca Habitas tarafından geniş tesis arazisi çevresinde konukları taşımak için sağlanacak elektrikli arabaları ve bisikletleri kullanarak karbon emisyonlarının dengelenmesine katkıda bulunacaklar.

Six Senses Botanique, Brezilya: 2021 Şubat'ta açıldı

São Paulo veya Rio de Janeiro'dan kolayca erişilebilen Six Senses Botanique, yemyeşil Mantiqueira Dağları'nın kalbinde yer almaktadır. Tesis, tümü modüler olarak inşa edilmiş ve sadece jakaranda ahşabı, doğal taş ve çikolatalı kayrak gibi yerel malzemeler kullanılarak inşa edilmiş ana binada yedi süit ve araziye dağılmış 13 villadan oluşmaktadır. Otelde ayrıca çiftlikten masaya restoran ve bar, spa ve deneyim merkezi bulunmaktadır. Ayrıca tesiste konuklara kendi maden suyunu (şişe gibi tek kullanımlık plastiklerden kaçınarak) sağlayan yedi doğal kaynak ve temiz suyu doğaya geri döndürmek için bir arıtma istasyonu bulunmaktadır.

Treeful Treehouse Sustainable Resort, Japonya: Nisan 2021'de açıldı

Okinawa adasının kuzeyindeki Nago City'de bulunan Treeful Treehouse Sustainable Resort, nihai lüks glamping noktasıdır. Özel olarak güneş enerjisi ile işletilen mülk, Genka Nehri boyunca tasarlanmış dört ağaç evden oluşuyor. Ağaç evler, tamamen sürükleyici bir deneyim için dış güvertelerde tavandan tabana pencerelere ve hamak salıncaklarına sahiptir ve %50 karbonlu ahşaptan yapılmıştır. Tesis ayrıca bir mutfak, banyo ve dinlenme odalarından oluşan ortak bir ağaç ev olan Aerohouse'a ve güneş panelleriyle kaplanacak bir çatıya sahiptir. Treeful Treehouse'un arkasındaki baba-kız ekibi, bir asır önce yıkılmış olan Shizogumui şelalesinde bir su değirmenini yeniden inşa etmek gibi yerel topluma yardım etmenin yollarına da odaklanıyor.

Patina Maldives, Fari Adaları: Mayıs 2021

Capella Hotel Group'tan, Studio MK27'den ünlü Brezilyalı mimar Marcio Kogan tarafından tasarlanan Fari Adaları'ndaki Patina Maldives, doğal ve yenilenebilir malzemeler kullanılarak inşa edilen 90 sahil ve su villası ve 20 stüdyo ile açılacak. Güneş enerjisinden güç alan mülk ile birlikte, kullanılan su korunur, filtrelenir ve sulama olarak geri dönüştürülür. Mercan resifleri yerel toplulukta ve ekosistemde büyük bir rol oynadığından, Patina Maldivler ekibi, yeni nesil çevreye saygıyı teşvik etmek için çocuklara ücretsiz dalış dersleri sunarak genç gezginlerine de yatırım yapıyor.

Sussurro, Mozambik: Ocak 2021'de açıldı

Güney Mozambik'teki bir tuzlu su lagününde gözlerden uzak bir plajda yer alan ve Sarah Birkett tarafından işletilen Sussurro, kapalı ve açık yüzme alanlarına sahip çeşitli sahil bungalovlarının yanı sıra bir kütüphane ve galeri alanı, tur havuzu, yoga terası, bar ve restoran sunmaktadır. Mimari, tasarım ve deneyimin her yönü ön planda sürdürülebilirliğe sahiptir. Birkett, "Güneşin ürettiği enerji, pek çok Afrika safari kulübesi ve oteli gibi sonradan düşünülen bir şey değildi," diyor. “Konutun% 90'ından fazlası yenilenebilir enerji kullanılarak inşa edildi. Başlangıçta sürdürülebilir sistemlerle başladık.” Yerel mimari, Sussurro'nun temelde sürdürülebilir olduğu başka bir yoldur. Yalnızca kendi ekosistemlerine özgü doğal ve endemik malzemeleri kullanmak, miras zanaat becerilerini korumanın bir yoludur. Bu ruhla, malzemelerin %100'ünün kaynağı Afrika’dır ve Afrika'da üretilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

İzmir'de konut satışları %2,7 arttı

14 Mart 2024 Perşembe

Konut satışları 2023'te 17,5 azaldı

19 Ocak 2024 Cuma

İş yerlerine yapılacak kira artış oranı belli oldu

4 Aralık 2023 Pazartesi

Türkiye’de ekim ayında konut satışları azaldı

16 Kasım 2023 Perşembe

Konut Fiyat Endeksi temmuzda yüzde 7,3 arttı

18 Eylül 2023 Pazartesi
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun