9.524,59 TRY BIST 100 BIST 100
34,72 EUR EUR EUR
32,54 USD USD USD
4,52 CNY CNY CNY
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
45,49 TRY Faiz Faiz
88,76 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
28,28 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,43 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
117,60 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
385,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.496,44 TRY Altın(gr) Altın(gr)

43. Yapı Fuarı’nda pandemiye rağmen yüksek uluslararası katılım

43. Yapı Fuarı’nda pandemiye rağmen yüksek uluslararası katılım

6-9 Nisan tarihleri arasında TÜYAP’ta düzenlenen ve bu yıl 43’üncü kez gerçekleştirilen Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’un beklenenin üzerinde yabancı ziyaretçi ve alıcıyı ağırlamasının Fuar katılımcıları açısından büyük bir motivasyon olduğunu belirten Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, Türk yapı sektöründe yeni bir ihracat hamlesi beklediklerini ifade etti. Ortadoğu, Rusya ve Ukrayna gibi pek çok ülkeden ziyaretçi de ağırlayan Fuar’daki hareketlilik tüm sektöre moral verecek bir seviyeye ulaştı. 

Türkiye’nin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan inşaat ve yapı malzemeleri sektörünün bölgesel ve küresel en önemli fuarları arasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, hibrit yöntemlerle 43’üncü kez sektör paydaşlarının iş birliği platformu olma misyonunu yerine getiriyor. Bir önceki yıla göre bu yıl katılımcı başına düşen ziyaretçi sayısında yüzde 93’lük bir artış gerçekleşirken, Fuarı sanal Ticaret Platformu Hyve Connect aracılığı ile takip eden ziyaretçilerin yüzde 17’si yabancılardan oluşuyor.

“Yapı sektöründe ihracat hedefleri aşılabilir”

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’da 14 ülkeden 238 yabancı alıcıyı ağırladıklarını belirten Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, şöyle devam etti: “Fuarımızda yaşanan hareketlilik yapı sektörümüzün hem dış pazarlarda hem de iç pazarda yüksek bir ivme yakalayacağının habercisi. Türkiye’nin en rekabetçi sektörlerinden biri olan yapı alanında yaklaşık 3 yıldır 21 milyar dolar seviyelerinde ihracat gerçekleşiyor. Önümüzdeki iki yıl içerisinde hedefin 23 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğunu biliyoruz ama fuarımızda gördüğümüz manzara bu hedefin de aşılabileceğini bize gösterdi. Yeni normal, tüm dünyada insanları evlerinde daha fazla yaşamaya itti ve insanlar yaşam alanlarını daha konforlu hale getirmek için adımlar atıyorlar. Türkiye’de de durum benzer. Ancak Türkiye’de ayrıca deprem risklerine bağlı kentsel dönüşüm atağının yeniden hareketlenmesi yapı sektörü açısından ciddi bir yükseliş başlatacak.”

Fuarların dünyada pandemiye bağlı olarak yaşanan ekonomik durgunluğu aşmakta hayati bir sorumluluk taşıdığını ifade eden Ülgen, tüm sağlık önlemlerini alarak misafirlerini ağırladıklarını, uzaktan erişimli yöntemlerle de önceki yıllara göre kat be kat geniş bir katılım sağlayabildiklerini belirtti. Kemal Ülgen şunları ekledi: “Covid-19’un ilk günlerine kıyasla bugün, ticari hareketlilik açısından yeni bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Katılımcılarımızın pek çoğu, fuar sona ermeden önümüzdeki yıl içinde yerlerini ayırdılar. Özellikle post-pandemi dönemi için tüm sektör ve paydaşları açısından fuara olan ilginin hepimiz için çok büyük bir motivasyon olduğunu belirtmek isterim. Ortadoğu, Rusya ve Ukrayna ile yakın coğrafya dahil olmak üzere pek çok ülkeden ziyaretçi ağırlıyoruz. Fuarımızı Hyve’ın uluslararası tecrübesi ve yerel ile uluslararası sağlık otoritelerinin deneyimlerinden yararlanarak oluşturduğu Safe & Secure standartları çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Safe & Secure önlemlerimiz Sosyal Mesafe, Koruma ve Tespit, Temizlik ve Hijyen, Bildirim başlıklarını içerdiğini de belirtmek isterim. “Güvenli Ticaret, 365 Gün Fuarcılık” yaklaşımı ile tüm fuarlarımızda olduğu gibi Yapı Fuarımızda, önce sağlık diyoruz. Gerek bu tutumumuz gerekse ziyaretçi ve alıcı katılımları nedeniyle, katılımcılarımız memnuniyetlerini ifade ediyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Avrupa Yeşil Bakır Zirvesi 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek

1 Mart 2024 Cuma

MiningWorld Russia Fuarı için geri sayım başladı!

19 Nisan 2024 Cuma

Marble İzmir 29. kez kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı

18 Nisan 2024 Perşembe

Maden Türkiye Fuarı’nın Büyük Buluşmasına Hazır Mısınız?

17 Nisan 2024 Çarşamba
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun