9,915.62 TRY BIST 100 BIST 100
4.51 CNY CNY CNY
34.89 EUR EUR EUR
32.51 USD USD USD
0.13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44.70 TRY Interest Interest
89.50 USD Fossil Oil Fossil Oil
27.20 USD Silver Silver
4.58 USD Copper Copper
119.16 USD Iron Ore Iron Ore
386.00 USD Ship Dismantling Ship Dismantling
2,438.11 TRY Gold (gr) Gold (gr)

Dünyanın en pahalı 10 evi

İçerisinde kendine ait helikopter pistinden, balo salonlarına birçok unsur barından dünyanın en pahalı evlerinin listesini sizler için derledik.

Dünyanın en pahalı 10 evi

Dünyanın en pahalı evi Londra'da ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde İngiltere Kraliçesi'ne ait! Sarayın fiyat etiketi, 1 milyar dolara kadar çıkıyor.  Dünyanın en pahalı ikinci evi Hindistan'da ve Mumbai'nin Cumballa Tepesi'ndeki Mukesh Ambani'ye ait 27 katlı Antilia'nın tahmini maliyeti 1-2 milyar dolar. Buckingham Sarayı bir Kraliyet mülkü olduğundan, Ambani's Antilia aslında dünyadaki en pahalı özel konuttur.

Dahası için aşağıda dünyanın en pahalı 10 evine bir göz atın.

.

1.Buckingham Sarayı | Londra, Birleşik Krallık

İngiltere Kraliçesi aynı zamanda gayrimenkulün de kraliçesidir. Buckingham Sarayı teknik olarak bir kraliyet mülküdür ve 775 oda, 188 personel odası, 52 kraliyet ve misafir odası, 92 ofis, 78 banyo ve 19 kamaradan oluşur. Böylelikle saray dünyanın en pahalı evi olmanın yanı sıra, dünyanın en geniş evi ünvanına da sahip olur.

.

2. Antilia | Mumbai, Hindistan

Hindistan'ın en zengin adamı Mukesh Ambani'nin sahibi olduğu, Mumbai'nin Cumballa Tepeleri'ndeki 400.000 metrekarelik Antilia, dünyanın en pahalı adreslerinden biri olan Altamount Yolu'nda yer almaktadır. Chicago merkezli mimarlar Perkins ve Will tarafından tasarlanan ve yapımını Avustralya merkezli inşaat şirketi Leighton Holdings'in üstlendiği binada ekstra yüksek tavanlarla dolu 27 kat bulunmaktadır. Her kat, ortalama iki katlı bir binanın katına eşittir. Ayrıca Antilia, Richter ölçeğine göre 8 büyüklüğündeki bir depremde hayatta kalabilir. Hindistan'ın en pahalı evinde ayrıca arabalar için altı özel kat vardır.

.

3. Villa Leopolda | Cote D’Azure, Fransa

Villanın 1987'den beri Gianni ve Marella Agnelli, Izaak ve Dorothy J. Killam ve kocasının ölümünden sonra villayı miras alan Lily Safra gibi birkaç önemli sahibi olmuştu. 50 dönümlük arazide devasa bir sera, yüzme havuzu ve havuz evi, açık mutfak, helikopter pisti ve bir misafir evi bulunmaktadır. Hatta ev, bir Alfred Hitchcock klasiği olan To Catch a Thief'te set olarak kullanıldı.

.

4. Villa Les Cèdres | Fransız Rivierası

Fransız Rivierası'ndaki 410 milyon dolarlık bir fiyatla Villa Les Cèdres, muhtemelen 1830'da Belçika Kralı için inşa edildiği için bir krala yakışır bir evdir. 18.000 metrekarelik evde 14 yatak odası, olimpik boyutlarda yüzme havuzu, flora ve natüralizm üzerine 3.000 kitap içeren ahşap panelli bir kütüphane (bir botanik kodeksin 1640 baskısı dahil) ve Amazon zambağıyla yapay bir gölet, Athena'nın bronz heykeli, avizelerle aydınlatılmış bir balo salonu, 30 at için yeterince büyük bir ahır, görkemli oturma odaları, süslü çerçevelerde 19. yüzyıl portreleri ve baştan sona çarpıcı ahşap işleri bulunmaktadır. 350 milyon € (410 milyon $) liste fiyatı ile, İtalyan içki fabrikası Davide Campari-Milano SpA'nın sahibi, evin tarih, lüks ve birinci sınıf konum kombinasyonunun onu tarihteki en pahalı konut satışı yapmak için yeterli olacağına inanıyor.

.

5. Four Fairfield Pond | Sagaponack, New York

Otomobil üretimi ve maden eritme yatırımları olan Renco Group'un sahibi Ira Renner'a ait olan bu 63 dönümlük evde 29 yatak odası ve kendi elektrik santrali bulunuyor. Konakta ayrıca 39 banyo, basketbol sahası, bowling salonu, squash kortları, tenis kortları, üç yüzme havuzu ve 91 metrelik devasa bir yemek odası vardır.

.

6. Ellison Malikanesi | Woodside, Kaliforniya

Bu 23 dönümlük arazi, Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison'a aittir. Sitede 10 bina, bir yap gölet, koi göleti, çay evi ve banyo evi bulunmaktadır. 2012 yılında Hawaii adası Lanai'yi satın alması, şimdiye kadarki en büyük toplam yatırımı olsa da, Ellison son yirmi yılda çok sayıda gişe rekorları kıran alımlar yaptı.

.

7. Palazzo di Amore | Beverly Hills, Kaliforniya

Bir emlak girişimcisi ve Amerikalı politikacı olan Jeff Greene, bu 53.000 metrekarelik Akdeniz tarzı villaya sahipti. Bu devasa mülk 12 yatak odası, 23 banyo, tenis kortları, yüzme havuzları, tiyatro, şelaleler, tiyatro, yansıtma havuzları ve 27 arabayı alabilen bir garajın yanı sıra dönen bir dans pisti ve balo salonuna sahiptir. Mülk, 2017'de 129 milyon dolarlık bir fiyatla satışa çıkarıldı.

.

8. Seven The Pinnacle | Big Sky, Montana

Mega zenginler için özel bir kayak ve golf topluluğu olan devasa Yellowstone Kulübü'nün bir parçası olan ev, Edra ve kereste baronu Tim Blixseth'e aittir. Evde ısıtmalı zeminler, birden fazla havuz, spor salonu, şarap mahzeni ve kendi teleferiği bulunmaktadır.

.

9. Xanadu 2.0 | Medine, Washington

Dünyanın en zengin adamlarından birinin dünyanın en pahalı evlerinin sahibi olan insanlar listesine girmesini beklersiniz. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ve Melinda'nın Washington, Medina'daki evi Xanadu 2.0, dünyanın en pahalı evleri listemizde bulunmaktadır. 66.000 metrekarelik evin yapımı, Gates'in 7 yılını ve 63 milyon dolarını aldı. Xanadu 2.0, 'toprak korumalı' bir evdir; bu, sıcaklığı daha verimli bir şekilde düzenlemek için çevresine inşa edildiği anlamına gelir. 60 metrelik havuz, 3,900 metrekarelik ayrı bir binada yer almaktadır. Bu ayrı evde, kubbe çatılı 2,100 metrekarelik bir kütüphane ve biri gizli bir barı ortaya çıkaran iki gizli kitaplık var. Dahası? Duvarlardaki sanat eserleri sadece bir düğme ile değiştirilebilir.

.

10. 18-19 Kensington Sarayı Bahçeleri | Londra

Son sıradaki ev, Philip Hardwick tarafından Sutherland Hall Sutherland için tasarlandı ve ilk kiracı, muhtemelen 1852'nin başlarında ikamet eden ve 1856'da orada ölen inşaat mühendisi James Meadows Rendel'di. Ürdün Prensesi Haya, Kensington Sarayı Bahçelerinde yaşıyor. Evde 12 yatak odası, Türk hamamı, kapalı havuz ve 20 araçlık otopark bulunmaktadır. Dünyadaki en pahalı evlerden olan bu evin önceki sahipleri arasında de Rothschild ailesi (1900'lerin başı); The Free Poles (1939–45); David Khalili, sanat satıcısı (1995–2001); ve Bernie Ecclestone, Formula 1 şefi (2001–2004) ve Hintli milyarder Lakshmi Mittal bulunmaktadır.

Comments

No comment yet.

Only +plus subscribers can access this content.

SUBSCRIBE now to share your thoughts on the markets and get more comments.
SUBSCRIBE If you already have an account Sign In

Most read news

Housing prices increased in February

Wednesday, April 24, 2024

The rate of rent increase for workplaces is determined

Monday, December 4, 2023

Housing sales in Türkiye decreased in October

Thursday, November 16, 2023

House Price Index increased by 7.3 percent in July

Monday, September 18, 2023

122 thousand 91 houses were sold in Türkiye in August

Saturday, September 16, 2023
Follow List
Expand
Your watch list is empty

Add your favorite commodities for quick access and don't miss the latest price change news.


There are no news categories you follow
Edit Notification Preferences
E-bulletin subscription
Sign up to receive the latest news and daily iron prices by e-mail and sms
Become a Plus Subscriber Now!
Try it free for 3 days!
Subscribe Now
Neutral Prices
Be informed
Provincial Iron Prices
Comments and Analysis
Subscribe Now