10.082,77 TRY BIST 100 BIST 100
4,50 CNY CNY CNY
34,69 EUR EUR EUR
32,37 USD USD USD
0,13 CNY CNY/EUR CNY/EUR
44,34 TRY Faiz Faiz
88,24 USD Petrol(brent) Petrol(brent)
26,78 USD Gümüş(ons) Gümüş(ons)
4,59 USD Bakır(lb) Bakır(lb)
118,51 USD (CME) 62% Fe (CME) 62% Fe
386,00 USD Gemi Söküm Gemi Söküm
2.427,31 TRY Altın(gr) Altın(gr)

Marble İzmir 29. kez kapılarını açtı

Bu yıl 29’uncusu düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Sektör temsilcileri, 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında Marble İzmir’de bir araya gelecek.

Marble İzmir 29. kez kapılarını açtı

İzmir'de düzenlenen doğal taş sektörünün küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dün düzenlenen törenle Gaziemir'deki Fuar İzmir'de 29. kez kapılarını açtı.17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek fuara toplam bin 14 firma katılırken, 100 bine yakın ziyaretçi ağırlanması da bekleniyor. Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, fuarın sadece doğal taş değil aynı zamanda teknolojilerin de fuarı olduğuna dikkat çekmek, İzmir ve Türkiye için çok önemli bir prestije sahip olduğunu belirtmek istediğini aktardı. Fuara katılan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu ve Ege İhracatçılar Birliği Koordinatörü Jak Eskinazi de açılışta konuşma yaparak fuarın güzel geçmesini diledi.

BÖLGESEL KALKINMAYA ÖNEM VERECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’nin konuşmasından örnek vererek işlenmiş ürünlere büyük ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. İşlenmiş ürünlerin katma değerinin daha yüksek olduğunu anlatan Tugay, "Markalaşmanın ve pazarlamanın önemli olduğunu biliyoruz. Bu dönemde bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz. Bunun için tüm kurumlarla iş birliği içinde olacağız. İzmir tarihsel olarak ticaret ve fuarlar kentidir. İzmir’in bu yönünü geliştirmek için çalışacağız. İnşallah bu fuarın 30’uncusunda daha gelişmiş fuarlarla 20 bin metrekare ilaveyle beraber daha büyük organizasyonlarda buluşuruz" dedi.

15 ÜLKEDEN İTHALATÇI GETİRDİK

İzmir'de doğal taş sektörünü bir araya getiren fuarın açılışında konuşan Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç da ihracatta artışın kalıcı olması için tasarım ve markalaşmaya önem verdiklerini söyledi. Kılıç, şöyle devam etti:

"Türkiye’mizin mermer ve doğal taş denildiğinde ilk akla gelen ülke haline geleceğine inancımız tamdır. Bugün 15 farklı ülkeden ithalatçı firmaları, bakanlığımızın desteğiyle ve 3 ihracatçı birliğimizin organizasyonuyla İzmir’e getirdik. Firmalarımız önümüzdeki 3 gün boyunca firmalarla iş ilişkisi kurma ve ürünlerini pazarlama imkanı bulacaktır. İhracatçılarımızın bu başarıları elde ederken sorunlarla baş etmesi için çalışıyoruz. Küresel ticaretin değişen yapısına daha kolay uyum sağlanması için yeni destek mekanizmaları kuruyoruz. Fuar katılımlarının desteklenmesi için yurt dışı fuar katılım sayısını 5’ten 10’a yükselttik."

Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Bu içeriğe sadece +plus aboneler erişebilir.

Piyasalara dair düşüncelerinizi paylaşmak ve daha fazla yoruma ulaşmak için hemen ABONE OLUN!
ABONE OLUN Zaten bir hesabınız varsa Oturum Açın

En çok okunan haberler

Euro Mine Expo 2024'ün odağında en son yenilikler yer alıyor

28 Şubat 2024 Çarşamba

Minexpo Africa fuarı Doğu Afrika bölgesindeki madencilik sektörünün ilerlemesine katkı sağlıyor

30 Nisan 2024 Salı

Win Eurasia'da ilk kez özel hidrojen salonu yer alacak

2 Kasım 2023 Perşembe

Batı Afrika'nın Öncü İnşaat Fuarı 8. Buluşmaya Hazır

20 Mart 2024 Çarşamba

Avrupa Yeşil Bakır Zirvesi 13-14 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek

1 Mart 2024 Cuma
İzleme Listesi
Genişlet
İzleme listeniz boş

Favori emtialarınızı hızlı erişim için ekleyin ve son fiyat değişim haberlerini kaçırmayın.


Takip ettiğiniz haber kategorisi bulunmuyor
Bildirim Tercihlerini Düzenle
E-Bülten Aboneliği
En güncel haberleri ve günlük demir fiyatlarını e-posta ve sms olarak almak için kayıt olun.
Şimdi Plus Abonesi Olun!
3 gün ücretsiz deneyin!
Şimdi Abone Olun
Tarafsız Fiyatlar
Haberdar Olun
İl Demir Fiyatları
Yorumlar ve Analizler
Şimdi Abone Olun